Pe vremuri, pe malul unui râu se întindea un cătun de cinci sute de case.
Gândindu-se la mântuirea oamenilor, Buddha a decis să meargă în acest sat și să predice doctrina sa.

El s-a așezat sub un copac iar sătenii văzând gloria înfățișării sale s-au apropiat de el cu respect, dar când a început să predice doctrina sa, oamenii nu l-au crezut.

Pe malul celălalt al râului s-a apropiat un călător pelerin. Pelerinul și-a spus lui însuși că acest curs de apă nu îl va împiedica și că va merge să vadă și să asculte pe cel binecuvântat și așa a pășit pe apa care era la fel de fermă sub picioarele lui precum o lespede de granit. Când a ajuns într-un loc din mijlocul râului,unde valurile erau înalte, credința pelerinului a cedat și a început să se scufunde…dar trezindu-și puterea credinței și reînnoindu-și efortul mental a procedat ca înainte și ajuns pe celălalt mal.

Oamenii din sat au fost uimiți să vadă pelerinul lângă ei și l-au întrebat cum a putut traversa râul acolo unde nu era nici un pod și nici o barcă. Pelerinul a răspuns: „Am trăit în ignoranță până când eu am auzit vocea lui Buddha și am fost nerăbdător să aud doctrina sa. Am trecut râul și am mers peste apele sale tulburi pentru că am avut credință. Iar acum sunt aici în fericirea prezenței maestrului…”.

Buddha a spus pelerinului: „O credință ca a ta poate salva lumea și umanitatea!” și Buddha a îndemnat sătenii să persiste în credință și să traverseze râul lumesc. Sătenii au fost plini de bucurie și au început să creadă în doctrina lui Buddha.
 

MORALA: Credința este totul, fie că este vorba de credința în propriile abilități sau credința în succesul tău…atâta timp cât crezi….credința ta te va ajuta să pășești încrezător pe râul Vieții. De îndată ce vei pierde credința….vei începe să te scufunzi, așa că ori de câte ori pierzi speranța sau îți pierzi credința amintește-ți de această poveste.

Mulțumesc pentru vizionare și rămâi binecuvântat!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here