Dispus la aproximativ 3,9 metri de trupul fizic si fiind legat de spirit prin chakre si porti de vibratie, corpul spiritual este corpul cel mai fin si cel mai inalt vibratoriu al spiritului intrupat.

Spiritul intrupat este legat de punctul de origine din cap printr-un cordon de legatura, numit cordonul auriu, care nu-i permite sa paraseasca definitiv trupul fizic, in care trebuie sa se intoarca dupa scurtele sale iesiri in astral, noaptea, cand ratiunea doarme.

Spiritul intrupat are posibilitatea sa-si deschida si sa-si amplifice propriul canalul de legatura cu calauza si astralul superior prin poarta sa de vibratie numita “eram” si care-i permite deplasarea la cerul sau precum si aprovizionarea cu fluide si substante divine.

Corpul spiritual se vizualizeaza ca fiind de culoare indigo. Indicatorii de dezvoltare sunt: spiritul de sacrificiu, compasiunea, credinta, sensibilitatea, aspiratia spre armoniile divine.

Ca metode de dezvoltare recomandam meditatii, tehnica radianta, concentrarea atentiei asupra inimii, manifestarea calitatilor pozitive, a sinceritatii, bunavointei, cordialitatii, onestitatii. Remarcam ca intre corpurile subtile ale perispiritului care inconjoara spiritul intrupat, si care sunt interioare trupului fizic, si cele ale biocampului, care sunt exterioare trupului fizic, exista o sinonimie: finetea si vibratia lor.

Cu cat ne indepartam mai mult pe straturile energetice exterioare trupului fizic, fluidele sunt tot mai fine, vibratia mai inalta, culorile mai puternice si mai transparente.

Privind in interior, in perispirit (suflet), cu cat ne apropiem mai mult de spiritul intrupat, fluidele sunt mai fine, vibratia mai inalta, structurile devin mai dense mai de nepatruns. Ceea ce este in interior este si in exterior, ceea ce este sus (in spirit) este si jos (in trup) pentru a da maretia si unitatea unui singur lucru: spiritul divin. Sursa:almeea