Acest chec cu brânză este un desert sănătos și foarte delicios. Este pe placul tuturor copiilor, așa că nu ezitați și preparați-l imediat. Este ușor umed și se combină perfect brânza cu stafidele și ciocolata. Checul cu brânză îl puteți servi alături de o ceașcă de ceai verde.

Rețeta completă:

Ingrediente:
300 g brânză proaspătă de vaci
200 g zahăr
3 ouă mari
250 g făină
50 ml lapte
10 plic praf de copt (10 g)
3 g sare
50 g picături de ciocolată
50 g stafide
Mod de preparare:
1.Într-un bol bateți spumă ouăle cu zahărul. Separat se dă prin blender brânza de vaci, dupa care se amestecă cu ouăle bătute separat. Adăugați făina, sarea și praful de copt cernute, la sfărșit adăugați și laptele, mixați bine cu mixerul.
2. La compoziție adăugați picăturile de ciocolată, stafidele. Ca să nu cadă la fundul checului, le amestecați împreună cu 1 lingură de făină, abia după aceea adăugați-le la compoziție și amestecați ușor cu spatula. Puneți compoziția într-o tavă de chec și dați la cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru circa 35-40 de minute. Când e gata, se scoate din formă și se pune pe un grătar să se răcească, apoi se dă cu zahăr pudră.
3. Savurați cu plăcere!

Pentru mai multe rețete video urmăriți-ne pe:

Blog:

Facebook:

Facebook Comments

6 COMENTARII

  1. Am făcut checul., dar nu mi-a ieșit textura cum trebuia.Sa-mi spuneți va rog ce grăsime a avut brânza de vaci și laptele.Poate de asta nu mi-a ieșit cum trebuia.Laptele.meu a avut grăsime 3,…și brânza a avut grăsime mare.
    Stafidele nu se hidratează?
    Va rog să-mi răspundeți!
    Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here