222

Fiecare schimbare pozitivă a stilului de viață necesită o bătălie mentală care o depășește cu mult pe cea fizică. Adoptarea unei diete sănătoase și a unui regim de exerciții fizice înseamnă eliminarea obiceiurilor vechi și înlocuirea cu altele noi, iar cercetările sugerează că aceste noi rutine pot dura luni de zile pentru a se normaliza.

Decizia de a îmbunătăți o relație de căsătorie sau a îmbunătăți un mediu familial poate însemna învățarea comunicării și o schimbare a percepției. Aceste proiecte nu vin cu ușurință, necesitând adesea ajustări profunde ale gândurilor tale, care declanșează noi comportamente.

Sarcinile care necesită angajament pe termen lung nu avansează după o decizie unică. În schimb, fiecare nouă zi și moment necesită o voință reînnoită – o promisiune de a ne concentra, de a menține noi practici.

Unul dintre cele mai bune exerciții pentru a reuși în aceste demersuri este adresarea către sine într-un mod pozitiv. Trebuie să deveniți cel mai bun prieten al dumneavoastră, luptând împotriva oricui care amenință să vă îngreuneze progresul.

A scăpa de gândurile negative înseamnă a găsi altele noi dar pozitive. Unii le numesc mantre sau afirmații – cuvinte sau expresii pe care le repetați, astfel încât ideea poate fi absorbită în Subconștient într-un mod semnificativ. De multe ori, diferite afirmatii există pentru diverse scopuri, dar atunci când ai găsit-o pe cea potrivită, nu veți mai avea nevoie de altceva.

Pentru a vă sprijini ca și exemplu, există o AFIRMAȚIE care vă poate ține mintea concentrată pe efectuarea de schimbări pozitive în timp real. „Singurul moment care contează este cel de acum.” Această afirmație poate părea prea simplistă la început, dar, după ce vă gândiți la modul profund asupra acesteia, veți înțelege puterea care stă la baza acestui crez.

„Singurul moment care contează este cel de acum.”

În primul rând, aproape toată anxietatea, stresul și vinovăția apar din gândirea despre viitor sau trecut – în mod ironic, două aspecte asupra cărora nu ai prea mult control.

Poate îți petreci prea mult timpul îngrijorându-te de viitoarea ta carieră sau de viața personală. Deși majoritatea oamenilor înțeleg importanța de a fi prezenți in momentul actual, ei nu pot părea să înțeleagă importanța acestei practici.

Dacă repetați în mod constant acest crez „Singurul moment care contează este cel de acum.”, acest lucru vă va ajuta elibera de emoțiile negative legate de trecut și vă va ajuta să adăugați valoare fiecărui moment nou.

Când vă simțiți împovărat de vinovăție, veți începe să exersați compasiunea pentru sine, știind că acțiunile de astăzi vor avea efecte asupra oricărui lucru care va fi mâine. Trăiește momentul de acum la modul pozitiv!

Nu contează căt de înalt și greu va fi muntele pe care vei vrea să urci. Acceptând că „Singurul moment care contează este cel de acum.” vă va elibera de trecut și vă va readuce înapoi în momentul prezent, unde puteți acorda și depune 100% din atenția, efortul și energia dvs.

Citește și alt articol interesant AICI: 7 Modalități Care Te Vor Ajuta Să Identifici Personalitățile Toxice

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here