În această prezentare încerc să răspund la câteva întrebări. Ce este Autofagia / Mitofagia? De ce să ne preocupe Autofagia? Cum și când lucrează Autofagia în viața de zi cu zi? De ce asociem Postul Intermitent cu Autofagia? Ce declanșează Autofagia? Cum stimulăm Autofagia? Ce beneficii aduce Autofagia?

Referințe
2017, Yoshinori Ohsumi, What is Autophagy? A dynamic cellular recycling process:
2018, Autophagy and Intermittent Fasting: the connection for cancer therapy?
2019, Mitophagy could fight Parkinson’s disease through antioxidant action:
2016, Thyroid Hormone Stimulation of Autophagy Is Essential for Mitochondrial Biogenesis and Activity in Skeletal Muscle

2014, Journal of Molecular Endocrinology, Autophagy in the Endocrin Glands:
2019, Mitophagy links oxidative stress conditions and neurodegenerative diseases:
The most important benefit of autophagy:
The Real cause why autophagy exists
The antiviral effects of autophagy:
12 ways to trigger autophagy:
Autophagy & IF: Activate garbage recycling & cell regeneration
Cell structure:

Sursa foto:

Angela Stolnicu, 63, este doctor în Antropologie cu un interes de studiu concentrat pe stilul de viață, longevitate și abordarea culturală asupra bolii / stării de sănătate.

Disclaimer: Materialele (video sau print) au doar scop informativ și educativ. Acestea nu trebuie folosite pentru autodiagnosticare și nu se substituie consultului și tratamentului medical, prescripției medicale sau orice altă recomandare a medicului și nu instituie nicio relație de genul medic-pacient. Aceste materiale nu au menirea de a vă schimba programul medical sau dieta recomandată de medic. Consultați medicul de familie sau medicul specialist pentru orice problemă medicală. Titularul canalului YouTube nu este răspunzător și nu are nicio responsabilitate privind modul de înțelegere al textului și al prezentărilor în sensul unui diagnostic, cură, tratament medical sau orice alt serviciu medical. Conținutul materialelor prezentate nu urmărește promovarea unui anumit produs, nu are obiective comerciale si nu induce afilierea cu nicio companie producătoare sau de altă natură.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here