Continuăm să vorbim despre erorile emoționale care ne afectează deciziile financiare. Vorbim despre atașamentul emoțional și analizăm cele mai bune tehnici pentru a rezista tentațiilor speculative.

Atașamentul emoțional: apare atunci când importanța și valoarea unei investiții este supraapreciată de către investitor deoarece acesta are un atașament emoțional față de activul respectiv. Oamenii au tendința să supraevalueze lucrurile pe care le dețin. Studii psihologice au demonstrate ca prețul minim pe care un individ este dispus să îl accepte pentru un bun pe care il deține este mai mare comparativ cu prețul pe care aceștia ar fi dispuși să îl plătească dacă ar dori să achiziționeze acest bun.

Analistul economic Iancu Guda ne aduce de luni până vineri „Banii în mișcare”, rubrica de economie pe înțelesul tuturor, din care vom învăța cum să fim cei mai buni administratori ai propriilor finanțe. Complicatele mecanisme ale economiei nu vor fi mai fi atât de greu de descifrat. Emisiunea vine cu informații noi, dar accesibile și celor care nu au studii economice, cu soluții la problemele financiare ale fiecărei familii, dar și cu sfaturi despre cum trebuie administrată o afacere ca să aducă profit.

#Digi24 #EmisiuneDigi24 #BaniiÎnMișcare

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here