33

Îmi doream cu adevărat să fiu cu ea. Îmi doream cu adevărat s-o aleg pe ea. Era o femeie încântătoare, frumoasă, amuzantă, sexy şi senzuală. În creierul meu avea loc un scurt circuit din cauza frumuseții ei exotice. Să mă trezesc alături de ea în fiecare dimineață era o adevărată fericire. O iubeam la nebunie.

Din păcate, aşa cum se întâmplă cu multe cupluri tinere, neștiința de a iubi corect a dus la stres şi probleme în relația noastră. Deseori îmi imaginam ce ar fi fost dacă alături era o altă femeie, pe care ar fi fost mai uşor s-o iubesc şi care m-ar fi iubit altfel.

Treceau lunile, iar acest gând răsuna în capul meu ca un ecou şi o alegeam pe ea tot mai puțin. În fiecare zi, pe parcursul a cinci ani, o alegeam tot mai puţin.

Am rămas cu ea. Pur şi simplu nu o mai alegeam. Şi sufeream ambii.

S-o aleg pe ea, ar fi însemnat că în fiecare zi să mă concentrez pe ceea ce-mi aduce în viaţă, pentru ce îi pot fi recunoscător: pentru zâmbetul ei, sensibilitatea, comunicarea şi multe altele.

Din păcate, de multe ori nu puteam înțelege, sau nu puteam vedea ceea ce era atât de frumos la ea.

Eram prea concentrat pe furie, incertitudine, cerințe, precum și alte aspecte ale personalității sale puternice, care mă iritau. Cu cât mă concentram mai mult pe trăsăturile ei negative, cu cât mai mult le observam, cu atât mai mult le reflectam asupra ei, arătându-i şi trăsăturile mele negative. Desigur, acest lucru a făcut să crească şi mai mult tensiunea în relația noastră …şi astfel o alegeam tot mai puțin.

Aşa a continuat jocul nostru oribil toţi cinci ani.

Ea lupta din toate puterile să mă impună s-o aleg pe ea. Era o sarcină prostească. Nu poţi impune pe cineva să te aleagă, chiar dacă te iubește.

Sincer vorbind, nici ea nu m-a ales complet. Insultele veșnice erau o dovadă suficientă.

Doar acum înțeleg, că era deseori supărată pentru că nu se simțea în siguranţă lângă mine. Simțea că nu o mai aleg în fiecare zi, după cuvintele şi acțiunile mele, se temea că aş putea s-o părăsesc.

Şi într-adevăr, am părăsit-o.

Prin faptul că m-am concentrat pe ceea ce mă deranja şi nu pe ceea ce adoram la ea, pur şi simplu am părăsit-o. Ca o floare mirositoare prețioasă pe care am adus-o cu mândrie în casa mea şi nu i-am turnat nici un strop de apă, lăsând-o să zacă în arșița relațiilor noastre intime.

Dacă sunteți într-o relație, întrebați-vă:

-De ce o aleg pe ea/el astăzi?

Dacă nu poţi găsi un răspuns satisfăcător, sapă mai adânc. Acesta poate fi adevărul sufletului tău: “Pur şi simplu pentru că aleg. Fără motiv.”

Iar dacă nu te poţi gândi la aceasta şi relația voastră e plină de stres – eliberează-ţi partenerul. Deschide calea altei persoane, pentru a-i arăta că putea fi ales în fiecare zi de altcineva.

Persoana ta iubită merită acest lucru. Zi de zi. Şi tu deasemenea.

Alegeți cu înțelepciune.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor! Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here