Am fost intrebat ce este un om spiritual? Buna întrebare asupra careia m-am oprit si eu de multe ori mai ales ca am văzut si auzit multe in viața aceasta: oameni care erau adevarati maestri, dar nu pretindeau asta, dar si oameni care pretindeau sa fie considerati maestri, dar care nu erau nici pe departe asa ceva.

Un om spiritual nu este un guru, un semizeu, un om cu puteri, nu este teolog sau calugar, nu este vindecator, clarvazator sau chiromant, nu este medium si nu are nici o capacitate paranormala sau extresenzoriala care sa sa il scoata in evidenta.

Un om spiritual este un om care are doar doua calitati: este constient de sine si incearca sa se cunoasca pe sine cat mai bine, refuzand sa se minta, sa pretinda ca este ceea ce nu este, ca stie ceea ce nu stie, ca face ceea ce nu face, ca simte ceea ce nu simte.

Constiinta si „cunoasterea de sine” sunt cele doua calitati fara de care omul inca nu isi implineste esenta spirituala. Un om spiritual este un om RESPONSABIL de toate consecințele faptelor, gândurilor, vorbelor si acțiunilor sale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here