222

Pentru a trăi o viață frumoasă, trebuie să petreci timp cu oameni care te ridică și cred în tine, evitând în același timp persoanele toxice. Din păcate, nu este posibil 100%, deoarece în lumea din jurul nostru există din păcate un număr însemnat de persoane toxice. Unele dintre aceste persoane aleg să fie toxice, în timp ce altele sunt atât de axate pe obiceiurile negative încât nu realizează că există și o altă latură pozitivă a vieții.

Deși nu este întotdeauna ușor să te descurci cu persoanele toxice, însă dacă le poți identifica din timp, se poate evita astfel orice interacțiune cu acestea.

Iată șapte modalități de a identifica, ca apoi să poți evita persoanele toxice:

Oamenii toxici adoră să vorbească (negativ)

Unul dintre cele mai frecvente comportamente ale persoanelor toxice este că adoră să vorbească, de obicei despre ele însele.

De multe ori, persoanele toxice adoră să vorbească negativ despre ceilalți. Oamenii toxici „cred”(greșit) că devin(iluzoriu) mai importanți, dacă sunt capabili să-i pună pe ceilalți într-o lumină negativă. Afirmațiile nepotrivite, bârfa și atacul emoțional și verbal al celorlalți, sunt unele dintre cele mai frecvente aspecte, putând astfel detecta ușor o persoană toxică.

Persoanele Toxice Iubesc Bârfa și Drama

În lumea unei persoane toxice, ceva este întotdeauna greșit. Le place să creeze bârfe din nimic, chiar dacă este în detrimentul bunăstării altora.

Personalitățile toxice folosesc adesea minciuna

Persoanelor toxice nu le este frică să folosească minciuna dacă le ajută. Ele au obiceiul de a minți atât de des încât acest lucru devine ca și a doua natură. De obicei, personalitățile toxice încearcă să se poziționeze mai sus și să poată privi „în jos” către ceilalți.

Personalitățile toxice nu au relații profunde

Persoanele toxice se concentrează asupra cantității de prieteni în ciuda calității acestor relații. Rareori au relații profunde, semnificative, întrucât atitudinea lor este atât de negativă încât sperie majoritatea oamenilor.

Personalitățile toxice au o perspectivă negativă asupra Vieții

Persoanele toxice rareori au o perspectivă pozitivă și optimistă cu privire la orice. În schimb, ei tind să aibă o atitudine și încrederea că Universul este împotriva lor. De fiecare dată când ceva merge greșit în viața lor, afirmatiile persoanelor negative pot suna astfel: „Acest lucru mi se întâmplă întotdeauna” sau „Eu sunt doar ghinionist”. Afirmând în mod constant și exprimând pesimismul , persoanele toxice se pregătesc pentru eșecul viitor.

Personalitățile toxice rar se găsesc într-o dispoziție bună

Pesimismul produce negativitate, care generează o dispoziție proastă. Dacă vedeți constant pe cineva care nu pare niciodată fericit, fie că este trist sau depresiv, atitudinea și vorbirea de sine sunt probabil motivul.

Personalitățile toxice consideră că întotdeauna au dreptate

Persoanele toxice adoră să creadă că au dreptate 100% din timp. Chiar dacă știu că greșesc, se vor apăra și vor contesta orice spuneți. Ei nu vor niciodată să învețe și de obicei se sperie când greșesc.

Persoanele toxice se vor afla întotdeauna în preajma noastră, dar dacă le poți identifica, poți învăța cum să le faci față. Amintiți-vă, în lume există mult mai mulți oameni pozitivi, înălțători. Alegeți să fiți un om pozitiv, înălțător și vibrant pentru a compensa o parte din negativitatea persoanelor toxice.

Citește și alt articol interesant AICI: 4 Motive Puternice Pentru Care Tu Trebuie Să Experimentezi Lucruri Și Situații Noi În Viață

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here