Pentru multe femei scopul principal al vieții este să se căsătorească. Însă dorința de a fi „soție” și de a fi fericită în viața personală, duce adesea femeia în impas. Pentru această fericire mitică ea plătește un preț uriaș și, ca urmare, sunt prea multe victime.

Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile este că renunță la viața lor în favoarea confortului cuiva. Să faci sacrificii constante nu înseamnă să fii fericită. Desigur, relația este un compromis constant, uneori oamenii sunt nevoiți să sacrifice ceva unii pentru alții. Dar uneori – nu înseamnă întotdeauna.

Acest model este adoptat adesea după modelul relațiilor parentale. Nu ar trebui să-ți construiești viața după chipul și asemănarea stereotipurilor din trecut, altfel există riscul să rămâi nefericită și să trăiești o viață care nu este a ta.

Cum să înțelegi că trăiești ca o victimă? Există mai multe semne care indică acest lucru.

1. Ai crescut într-o familie în care mama nu era fericită. 

Cu siguranță a fost o soție și o mamă bună, ea rezolva problemele cu ușurință și casa era pe seama ei. Dar a tăcut mult, a îndurat, a permis să fie tratată urât. Cu o scuză simplă:”Așa trăiește toată lumea.”.

2. În familia ta mama a fost liderul. 

Aceasta este o altă față a monedei – educația în familie unde mama este un adevărat comandant. Tatăl, de regulă, nu a hotărât nimic, era condus, în plus, mai era și vinovat. Nu avea propriul cuvânt. Din păcate, acest model este citit de copil la fel de clar ca și precedentul. Copilul crește neputând să ia decizii, neștiind cum să acționeze, neasumându-și responsabilitatea. Și devine o victimă. 

3. Lipsa resurselor

Victimele sunt mereu goale în interior, nu au putere, energie, doar un gol. O victimă trăiește pe pilot automat, plânge adesea, are crize de furie, obosește, nu doarme bine, este tristă, nu vrea nimic, nu crede în sine. Singura ei dorință este să se ascundă de toată lumea.

De ce femeia este goală în interior? Pentru că nu are de unde să ia resurse, să se hrănească. Ea hrănește bărbatul, dar nu este hrănită. Pentru ce cheltuiește resursele? Pentru a suporta acuzațiile, grosolănia, insultele și alte umilințe din partea bărbatului. Desigur, ea crede că el spune toate astea pentru că îi vrea binele… Dar, nu este adevărat.  

4. Generozitate și bunătate față de toată lumea.

Victima este întotdeauna gata să-i ajute pe toți, să-i asculte, chiar și la miezul nopții, doar cere-i. Nu contează că merge dimineața la muncă, că are nevoie de forță. Bărbatul nu se va gândi la confortul ei. În cele din urmă el este obișnuit să ia. Cel mai rău lucru este că atunci când va lua tot ce este posibil, va pleca. Deși, adesea îi este foarte convenabil să folosească femeia și face acest lucru până la o vârstă înaintată. 

5. Două părți ale îngrijirii

Există o categorie de femei-victime foarte frumoase, cu o siluetă impecabilă, coafură, manichiură. Doar că ele fac toate acestea nu pentru sine, ci pentru bărbatul de lângă ele. Pentru că domnul nu va tolera o femeie imperfectă lângă el. Victima trebuie să merite dragostea lui, ea nu crede că poate fi iubită pentru ceea ce este. Ea slăbește dacă soțului îi plac femeile slabe, își vopsește părul blond pentru el etc. A doua categorie – sunt femeile care au uitat de sine, au renunțat la înfățișarea lor. S-au săturat să lupte pentru dragoste. 

6. Ceri și meriți

Victima are nevoie să dea cuiva ceva, să merite, să ceară, să cerșească. Ea a învățat din cărți că dragostea are nevoie de sacrificii și crede cu sfințenie acest postulat. Dar dragostea nu cere niciodată nimic! Acesta este cel mai important lucru care trebuie de înțeles. 

Dacă sacrificiul ți-a capturat natura, trebuie să-l oprești. Pe cont propriu sau cu ajutorul unui specialist – depinde de tine. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here