33

Vrem să impresionăm și este în regulă. Ne place când suntem observați și când comunicarea cu noi rămâne în memoria interlocutorului – acest lucru este firesc. Dar este important să nu exagerăm, altfel din exterior va părea ciudat și vom respinge interlocutorii.

6 semne că ești prea dornic(ă) să-i impresionezi pe alții.

1. JOCI ROLUL UNUI BUFON

Umorul ne înveselește, creează o impresie bună despre noi și lasă un gust plăcut după întâlnire. De aceea, mulți dintre noi, atunci când comunicăm încercăm să ne amintim toate glumele pe care le-am auzit, să râdem de noi înșine și, uneori, depășim limita în asta.

Probabil cunoști acea situație incomodă când te simți obligat să râzi de glumele nefaste ale altora? Gândește-te, merită să-i pui pe alții într-o poziție similară?

Lasă conversația să decurgă așa cum decurge. Oamenii din jurul tău oricum vor observa lipsa de sinceritate și dorința excesivă de a fi pe plac – puțin probabil aceasta este impresia pe care vrei să o faci asupra lor.

2. RÂZI ÎN HOHOTE ACOLO UNDE ALȚII DOAR ZÂMBESC.

Se întâmplă ca interlocutorul să spună ceva parțial în glumă, evident neașteptându-se la o explozie de hohote ca răspuns, iar cei din jur zâmbesc puțin. Cel care râde cu voce tare și aproape întotdeauna fals, arată, de obicei, ciudat.

Fii sincer, reacționează așa cum îți dorești. Majoritatea comentariilor, chiar și cele mai amuzante, merită doar un zâmbet ușor.

3. EȘTI PREA DRĂGUȚ

Amabilitatea – este ceva spre care ar trebui să tindem cu toții, dar dacă mergi prea departe cu asta, oamenii încep să se îndoiască de intențiile tale. Desigur, aici nu există reguli specifice, iar expresia „prea drăguț” va însemna ceva diferit pentru toată lumea, dar cu siguranță nu ar trebui să fii de acord și să lauzi tot ce nu-ți place și să-ți ceri scuze de o sută de ori pentru fiecare lucru mic.

Aici se aplică aceeași regulă ca și în celelalte cazuri: sinceritate plus relevanță.

4. DOAR ASCULȚI, DAR NU SPUI NIMIC.

Pentru a fi considerat un interlocutor excelent, trebuie să asculți mai mult și să vorbești mai puțin, dar, din nou, cu o anumită limită. Tăcerea poate plictisi rapid interlocutorul atunci când își dă seama că el și-a deschis sufletul, dar nu știe nimic despre tine.

Comunicarea înseamnă atât a lua cât și a dărui, și aici este important echilibrul. Pune întrebări deschise, arată interes pentru interlocutor, oferă ceva, dă exemple din viața ta atunci când este cazul.

5. SPUI ÎNTOTDEAUNA ”DA”.

Ești de acord cu tot ce spune interlocutorul, dai din cap afirmativ, nu obiectezi niciodată și nici nu aduci contraargumente. Cel mai probabil, pentru că nu ai o părere. Cum ai caracteriza o conversație cu o astfel de persoană? Din păcate, pentru majoritatea va fi plictisitoare.

Lucrează la a-ți face o impresie despre ceva și nu-ți fie teamă să-ți împărtășești părerea și să obiectezi dacă trebuie, dar fă-o cu respect.

6. FACI COMENTARII AUTO-DEPRECIATOARE.

Este perfect acceptabil să râzi de tine de câteva ori, dar să-ți bați joc de tine și de acțiunile tale în mod constant este inacceptabil. Cel puțin, cei din jurul tău se vor simți incomod și vor pierde dorința de a comunica cu tine.

Desigur, comunicarea are anumite legi, dar ea trebuie să decurgă firesc, fără eforturi evidente din partea ta. Încearcă să fii prietenos, deschis și respectuos, dar nu te diminua și nu te adapta celorlalți. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here