Dacă nu învățăm din cele mai grele momente din viața noastră, nu vom putea niciodată să trecem dincolo de ele. Dacă nu învățăm lecția, este aproape sigur că istoria se va repeta într-o anumită formă.

Ori de câte ori lucrurile apar neplanificate…ori de câte ori viața ne aruncă provocări și greutăți…există întotdeauna o binecuvântare ascunsă… și întotdeauna o lecție puternică.

Poate că nu este vina noastră, uneori se întâmplă lucruri care nu pot fi complet controlate…dar dacă ne detașăm de situație și privim în mod obiectiv…am putea să observăm o zonă care ne-ar putea salva.

Orice s-a întâmplat, prin orice treceți – folosiți provocarea pentru a vă dezvolta, pentru a crește într-o ființă umană mai puternică, pentru a ajuta alții care pot trece prin ceva la fel de provocator.

Iată 5 lecții pe care trebuie să le învățăm din cele mai grele vremuri.

NUMĂRUL 1. LUCREAZĂ ASUPRA TA

În cele mai grele perioade, vedem cu adevărat cine putem deveni.

Munca asupra sinelui nu garantează că lucrurile negative nu se vor întâmpla…dar vă asigură RĂSPUNSUL la aceste evenimente negative care vor fi mult mai bune decât cei care nu au conștientizat valoarea momentului.

În momentele dificile, este mai important ca niciodată să reacționăm dintr-un loc de calm și claritate…nu din frică sau panică.

Și de aici intervine munca asupra sinelui. Cei care au lucrat zilnic prin rugăciune, introspecție, meditație și practici mentale sunt într-un loc mai bun pentru a lua decizii mai bune…precum și cei care practică recunoștința zilnică sunt într-un loc mai bun pentru a rezista la apariția energiei negative care poate curge în jurul lor…

Cei care au muncit pentru a învăța și a se dezvolta sunt mult mai bine poziționați pentru a face mișcări mai puternice în momentele grele.

Acum este un moment fantastic pentru a începe. Nu fugii din calea greutăților.

Dacă nu sunteți într-un loc bun în acest moment și nu ați făcut munca care contează cu adevărat – întrebați-vă dacă doriți să continuați să trăiți așa?

Cum rămâne cu data viitoare când se va întâmpla iarăși ceva? Vrei să fii într-o poziție mai puternică…mental și emoțional? Dacă da, angajează-te să începi practica zilnică asupra ta și să te angajezi în acest demers începând de astăzi.

Notează: voi exersa…Recunoștința…Meditația…Citind ceva pozitiv… Vei exersa toate lucrurile care știi că te vor transforma într-o ființă umană mai bună, mai puternică și mai fericită.

Scrie…acum aceste afirmații. Și promiteți-vă că vă veți angaja în așa fel încât să nu vă simțiți niciodată doborâți, indiferent de anotimp.

NUMĂRUL 2. Unele lucruri (și unele persoane) nu sunt atât de importante…

Momentele grele pot fi o binecuvântare în multe feluri.

Îi putem observa pe cei care sunt mereu acolo pentru noi. Îi poți observa pe cei cărora le pasă cu adevărat de tine…și pe cei cărora nu le pasă. Observăm pe cei care își fac timp pentru tine, indiferent de situație…și cei care nici nu știu că exiști.

Creați un moment de tăcere pentru a vă întreba: Ce mi-a consumat prea multă energie și care nu este chiar atât de important?

Poate că este timpul să faci unele schimbări pentru a reduce sau elimina acele lucruri pentru o viață de o calitate mai bună?

NUMĂRUL 3. Unele lucruri (și unele persoane) SUNT IMPORTANTE…și trebuie să arătăm că știm acest lucru și apreciem acest lucru.

Spre deosebire de punctul precedent, momentele grele ne pot împiedica cu adevărat să înțelegem ce și cine ne interesează cu adevărat.

Către cine ne orientăm în vremuri grele? Pe cine sărim să protejăm? Pentru cine am face ceva, indiferent de greutăți? Cine ar face ceva pentru noi? Ce ne face mai buni și mai puternici în aceste vremuri?

Ce ne face să ne simțim mai bine, indiferent ce se întâmplă? Aceste lucruri contează.

Stai liniștit pentru o clipă și pune-ți aceste întrebări. Ai încredere în răspunsuri.

Poate trebuie să le spui acelor oameni că sunt importanți pentru tine, că ești recunoscător pentru ei…Poate că trebuie să faci unele schimbări în viața ta pentru a clarifica acele lucruri care SUNT IMPORTANTE…înlocuind unele dintre acele lucruri care nu sunt.

NUMĂRUL 4. Lucrurile trebuie să se schimbe!

Este foarte important, pentru că în cele mai grele perioade știm cu toții că lucrurile trebuie să se schimbe. DAR MULȚI oameni nu sunt dispuși să facă aceste schimbări.

Obiceiurile neproductive, frica și condiționarea ne țin blocați în închisoarea trecutului.

NIMIC nu se va schimba pe termen lung…cu excepția cazului în care schimbați TOTUL.

Dedicați-vă schimbărilor pozitive. Angajează-te acum și începe să practici zilnic. Trebuie să fie identitatea ta cea nouă. Ce este vechi trebuie să moară pentru ca noul să renască.

NUMĂRUL 5. Aceste greutăți vor trece

E dificil când treci prin momente stresante, care schimbă viața din temelii …dar dacă te gândești la viața ta și la viața tuturor celor pe care îi cunoști … ȘTIȚI că totul până la urmă trece.

Momentele bune nu durează pentru totdeauna și nici vremurile grele. Ai încredere că acest moment va trece. Știți că va fi…și începeți să faceți munca interioară ACUM!

Continuați cu optimism și credință în inima voastră. Binecuvantări.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here