222

Trăiești într-o rutină perpetuă, fără să ai niciodată un indiciu că viața ta nu se va schimba cu nimic și va rămâne luni întregi la fel? Acest lucru se datorează faptului că nu știți care sunt avantajele încercării a ceva nou în viață.

S-ar putea să fiți chiar „aventurierul visător”, având zeci de planuri pe lista încercărilor de noi lucruri. Dar cele mai multe liste sunt acoperite de praful rutinelor care amorțesc adesea mintea și aleg doar priorități false.

Aproape toată lumea este așa, așa că nu te crampona foarte tare de acest aspect. Înlocuiește doar acest model nefericit de rutină și viața ta se va schimba uimitor. Pentru că viața este scurtă și nu vrei să o pierzi făcând lucruri frivole. Mai mult, a avea experiențe noi este precum o terapie profundă pentru mintea și corpul tău.

Iată cele patru avantaje ale încercării a ceva nou în viață:

1. Tu întâlnești oameni interesanți

Experiențele noi te fac adesea să întâlnești oameni interesanți. Cu oameni noi sosesc și conversații interesante, deoarece ei provin din medii diferite și își împărtășesc propriile povești. Poți chiar să-ți faci niște prieteni pe viață, care te vor face să te îndrăgostești de viață.

Vorbitorii motivaționali precum Tony Robbins subliniază adesea acest aspect: „Calitatea vieții tale este dată în mare măsură și de calitatea relațiilor tale.”

Așadar, pe măsură ce întâlnești mai multe persoane și îți faci prieteni interesanți, calitatea vieții tale va crește enorm și vei devenii mai fericit.

2. Tu devii mult mai creativ

Având experiențe noi, puteți deveni mai creativ. Steve Jobs a fost un avocat puternic al existenței pline de noi experiențe în viață. Potrivit lui, cu cât este mai mare bagajul tău de experiențe, cu atât poți crea conexiuni mai diverse între lucruri aparent deconectate. Iar definiția creativității în accepțiunea sa este de a conecta în mod semnificativ lucruri aparent deconectate.

Steve Jobs a renunțat la colegiul Reed și a învățat caligrafia care ulterior l-a ajutat să construiască caracterele și fonturile de pe Mac. După cum a spus Jobs în discursul de început:

„Dacă nu aș fi renunțat niciodată la acel curs în facultate, Mac-ul nu ar fi avut niciodată atât de multe caractere și fonturi.

3. Tu te simți mult mai viu

Oamenii se întreabă adesea cum de timpul zboară atât de repede și viața pare să se scurteze rapid, cu fiecare zi care trece. Dar dacă doriți să vă simțiți plin de entuziasm și în contact cu fluxul vieții, este necesar să aveți experiențe noi. Doar când vei cunoaște beneficiile încercării de ceva nou, vei învăța să nu mai trăiești în rutină.

Neurologii spun că atunci când trăim aceeași rutină, ne hrănim mintea cu aceeași contribuție și, prin urmare, nu mai este nimic de absorbit și timpul zboară într-adevăr rapid. Dar având experiențe noi, noi vom schimba acest model neavantajos și creierul nostru va absoarbe experiența în profunzime, făcându-ne să simțim valoarea fiecărui moment.

4. Tu înveți și evoluezi totodată

Este o nevoie umană puternică, adică aceea de a ne realiza întregul potențial și de a depăsi limitele ființei noastre. Dar când rutina constantă ne amorțește mintea, începem să ne întrebăm dacă oare aceasta este tot ce există legat de viață. Dar a avea experiențe noi ne va ajuta să cunoaștem mai multe despre noi înșine, despre abilitățile noastre și ne vom alimenta astfel curiozitatea și dezvolta cunoașterea.

Unul dintre cele mai mari avantaje de a încerca ceva nou este că învățăm despre lume și viată într-un mod mult mai profund. Aflăm astfel treptat ce contează cu adevărat în viață și ce contează pentru noi. Ne construim noi valori atunci când preluăm și învățăm din experiențele bogate ale altora.

Pe măsură ce îmbătrânești, îți dai seama că cea mai mare resursă pe care o ai este timpul și cea mai mare plăcere în viață este spiritul de explorare și perfecționare continuă.

Citește și alt articol interesant AICI: Paulo Coelho – 8 Citate Care Te Vor Pune Pe Gânduri

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here