Atunci când o persoană dragă trece printr-un divorț dureros, este firesc să-ți dorești să găsești cuvintele potrivite pentru a o consola, sprijini, asculta și a-ți oferi umărul să plângă.

Dar poți găsi astfel de cuvinte?

Jennifer Siplet, coach de divorț, care ajută oamenii să treacă peste această perioadă dificilă, oferă recomandările ei despre ceea ce poți și trebuie să-i spui prietenei tale într-o perioadă atât de dificilă pentru ea.

Cum să consolezi o prietenă care trece printr-un divorț? Spune-i aceste 3 expresii.

1. “Ce pot face pentru tine acum?”

Jennifer Siplet care a trecut și ea printr-un divorț, crede că cel mai bun lucru pe care îl poți face nu este doar să fii alături de prietena ta, ci să o întrebi direct pentru a obține un răspuns la fel de sincer.

Nu poți ști exact ce o poate ajuta:

– Poate că o petrecere cu fetele cu muzică și dansuri o va ajuta.

– Sau poate că vrea să ia o sticlă de vin, să plângă și să vorbească cu tine.

– Poate că vrea să-l urmărești pe fostul ei soț pe rețelele sociale și să-i spui tot ce postează?

Nu ghici ce ar putea avea nevoie. Doar întreabă direct.

2. „Ai tot sprijinul meu.”

Prietenii, de obicei, se simt puțin inconfortabil, mai ales dacă comunică cu ambii foști soți. În orice caz, este mai bine să recunoști sincer că te simți incomod în această situație. Ai putea spune: „Sunt cu tine și vreau să te susțin, dar nu sunt întotdeauna sigură cum să fac asta. Ai tot sprijinul meu și sunt bucuroasă să te ajut cu orice întrebare.”

3. „Cum ai reacționa la această decizie peste șase luni?”

Divorțul este haos și oamenii tind să ia decizii inconsecvente și ciudate. Chiar și în cazul celui mai pașnic și prietenos divorț partenerii acționează ilogic.

Dacă îți asculți cu atenție prietena, atunci s-ar putea să-ți exprimi îngrijorarea cu privire la decizia ei nu prea reușită, dar trebuie să fii atentă, pentru că tot ce spui în acest moment poate fi perceput cu ostilitate. Cea mai ușoară cale ar fi să-i propui să privească situația din exterior și să verifice raționalitatea anumitor acțiuni. Întreabă-ți prietena cum ar reacționa la această decizie peste șase luni.

Jennifer Siplet este sigură că o astfel de întrebare va împinge persoana la reflecții mai calme și mai raționale.

Ce nu trebuie să-i spui prietenei care trece printr-un divorț. 

1. “Și soțul meu mă enervează.”

Deși poate părea corect să-ți folosești propria experiență pentru a-ți consola prietena, este mult mai bine să înțelegi dacă este pregătită să asculte detalii – pozitive sau negative – despre relația. 

2. „Niciodată nu l-am putut suporta pe fostul tău”.

Desigur, ai putea crede că relația lor nu a fost cea mai bună, dar acum nu are rost să comentezi cum l-ai tratat ​​pe soțul ei încă de la început. În schimb, concentrează-te pe situația actuală și pe starea prietenei tale. 

3. „Gândește-te la copii! Ce se va întâmpla cu ei?”

Dacă vrei să-i oferi sprijinul, toate presupunerile posibile sunt inutile.

Nu spune expresii precum „Divorțul va distruge totul.” sau „Ce se va întâmpla cu copiii voștri?” Chiar dacă crezi așa, nu exprima aceste gânduri. Motivele pentru care se destramă o căsnicie sunt destul de complexe. Mai mult decât atât, de multe ori doi oameni care divorțează nu înțeleg aceste motive, de aceea este complet inacceptabil să sugerezi și să declari deschis că acesta este un eșec, mai ales dacă au copii. Surse:relatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here