222

Napoleon Hill este autorul cărții „Gândește Și Vei Fi Bogat” care fost publicată în 1937 și a fost vândută în peste 20 de milioane de exemplare în 50 de ani. Cartea este considerată a fi „responsabilă” pentru crearea unui număr substanțial de milionari. Câțiva oameni celebri din zilele noastre , precum Tony Robbins , Les Brown, Brian Tracy și alții, invocă faptul că prin această carte ei au reușit să obțină realizările din viața lor.

Cartea conține o abundență de înțelepciune cu privire la modul de a accesa puterea minții și de a o folosi pentru a reuși în viață. Ea explică faptul că gândurile, credințele, emoțiile noastre dețin puterea de a ne modela destinul și dacă învățăm să folosim aceste instrumente în avantajul nostru, putem manifesta visele ca ele să devină realitate.

Fără alte detalii, iată cele mai bune citate din  Gândește Și Vei Fi Bogat:

1. Controlul minții este rezultatul autodisciplinei și al obișnuinței. Fie îți controlezi mintea, fie ea te controlează. Nu există alt compromis.

Nu există nicio problemă mai mare în această lume decât să ai o minte asupra căreia nu deții controlul. O minte disciplinată vă va permite să luați măsuri pozitive și să trăiți așa cum doriți. O minte nedisciplinată va crea instabilitate, comportamente compulsive și tendințe autodistructive care vor deveni motivul destinul dumneavoastră.

2. Dacă nu „vedeți” bogății în imaginația voastră, nu le veți vedea niciodată în soldul dvs. bancar.

Imaginația este mai puternică decât oricare instrument pe care l-ați folosit vreodată. Poate accesa potențialul infinit al sursei și, prin creativitatea sa, puteți aduce schimbări uriașe în viața dumneavoastră. Așa au fost construite avioanele, așa Edison a inventat becul și așa au apărut și alte invenții care ne slujesc viața.

3. Ești stăpânul destinului tău. Poți influența, conduce și controla propriul mediu. Îți poți face viața ceea ce vrei să fie.

Tu ești creatorul vieții tale și de fiecare dată când nu crezi în abilitățile tale și învinovățești circumstanțele, îți slăbești puterea.

4. Fiecare adversitate, fiecare eșec, fiecare durere în inimă poartă cu ea sămânța unui beneficiu egal sau mai mare .

În întuneric se află totodată sămânța luminii. Doar atunci când există probleme, întreprindem acțiuni pentru a ne ridica deasupra lor. Fără provocări, probleme, obstacole și întuneric, bucuria vieții își pierde farmecul. Dacă ar fi totul ușor, nu ar fi evoluție. Apreciem atât de mult succesul, deoarece este greu de ajuns la succes..

5. Toată realizările, toate bogățiile câștigate, își au începutul într-o idee!

Totul se află ca și idee-sămânța în imaginația ta. O idee amestecată cu suficientă creativitate și forță umană ne poate transforma realitatea fizică.

6. Calea succesului este calea urmăririi continue a CUNOAȘTERII.

Cu cât înveți mai mult, cu atât poți câștiga. Este ciudat cum milioane de oameni nu vor gusta niciodată măreția, deoarece nu le este „foame” de cunoaștere. Continuă să înveți, să crești și să te dezvolți.

7. Mai mult aur poate fi extras din mintea oamenilor decât din pământ.

Pământul în sine este o mină de aur, deoarece mintea umană a fost capabilă să perceapă că ar putea exista o comoară ascunsă sub el. Accesați puterea infinită a minții și veți putea crea rezultate pe care nu le-ați imaginat niciodată.

8. Pentru a câștiga miza cea mare în această lume, trebuie să urmezi spiritul marilor pionieri ai trecutului, ale căror vise au dat civilizației tot ceea ce are ea mai de valoare.

Pionierii, exploratorii lumii, au dat tot ce avem valoros astăzi. Din cauza exploratorilor din Europa, America a devenit națiunea puternică care este astăzi. Și datorită exploratorilor în tehnologie, avem internetul, smartphone-ul, frumoasa tipografie și capacitatea de a folosi tehnologia pentru un stil de viață mai bun.

9. Neglijarea de a-și lărgi viziunea a făcut ca unii oameni să facă același lucru toată viața.

Dacă aveți credințe fixe, nu veți vedea niciodată potențialul nelimitat care se află în interiorul vostru. Trebuie să ai o minte deschisă pentru a întâmpina idei noi și a le alimenta cu creativitatea ta. 

10. Dacă sunteți gata pentru secret, dețineți deja o jumătate din el, prin urmare, veți recunoaște cu ușurință cealaltă jumătate din momentul în care va „ajunge” în minte.

După cum spune Will Smith, atunci când ești gata, nu trebuie să te pregătești. Când înveți mereu, muncești din greu și ești condus spre succes, idei noi îți vor veni în cale ca și cum ar fi totul menit să fie. Un impuls puternic spre succes atrage mai mult succes.

11. Nu există înlocuitor pentru persistență. Eșecul nu poate face față persistenței.

Frica nu poate supraviețui decât atunci când te identifici cu ea și îți accepți înfrângerea. Dar dacă continuați să vă împingeți limitele și să vă concentrați asupra luminii care strălucește în interiorul dvs., aceasta va expune frica pentru ceea ce este – o minciună.

12. Orice mintea omului poate concepe și crede că poate, el poate realiza.

Dacă „poți” vedea în minte, îl vei putea „ține” în mână.

13. Dacă vă umpleți mintea cu frică, îndoială și necredință în capacitatea dvs. de a vă conecta și folosi forțele Inteligenței Infinite, legea auto-sugestiei va prelua acest spirit de necredință și îl va folosi ca model pentru subconștientul dvs., ca apoi mintea să o „traducă” în echivalentul fizic.

Cu cât hrănești mai mult sentimentul de frică, cu atât vei pierde mai mult. Temerile devin reale pentru că noi continuăm să le hrănim cu gândurile noastre. Credința este doar un gând care este adevărat pentru tine. 

14. Fiecare om este ceea ce este, din cauza gândurilor dominante prin care el le permite să îi ocupe mintea.

Ce crezi, se va traduce în acțiunile tale, care apoi se va transforma în realitatea ta. Deci alege-ți gândurile cu înțelepciune, căci ele se vor traduce prin acțiuni, acțiunile se vor traduce prin obiceiuri, obiceiurile se vor traduce în ceea ce devii, iar ceea ce devii tău se va transpune în destinul tău.

15. Mintea ta subconștientă recunoaște și acționează numai asupra gândurilor care au fost bine amestecate cu emoții sau sentimente.

Gândurile amestecate cu emoțiile creează energie, impuls și vor influența acțiunile noastre. 

16. Amintiți-vă că averea dvs. reală poate fi măsurată nu prin ceea ce aveți, ci prin ceea ce sunteți.

Nu ne simțim grozav din cauza a ceea ce obținem, ci din cauza a ceea ce devenim în procesul de a depăși o provocare.

17. Când vine înfrângerea, accept-o ca un semnal că planurile tale nu sunt solide! Reconstruiește-le și planifică-te încă o dată spre obiectivul tău râvnit.

Dacă nu reușiți, înțelegeți că aveți ocazia să învățați și să reușiți. Nu cedați niciodată.

18. Stabiliți-vă mintea pe un obiectiv cert și observați cât de repede lumea se va da la o parte pentru a vă permite să treceți.

Acolo unde te concentrezi, acolo energia curge. Oamenii care trăiesc pentru o misiune, un scop, sunt cei mai de succes din viață. Scopul lor dărâmă orice obstacol care le iese în cale.

19. Frica, cel mai mare dușman, poate fi vindecată eficient prin repetarea constantă a actelor de curaj.

Potrivit antrenorului de viață și de succes, Brian Tracy , Legea Reversibilității poate fi folosită pentru a stăpâni frica. 

Cu alte cuvinte, atunci când veți lua măsuri curajoase, legea reversibilității vă va insufla curaj chiar dacă ați simțit frică mai devreme.

20. Fiecare persoană care câștigă în orice întreprindere trebuie să fie dispusă să-și „ardă navele și să taie toate sursele de retragere de pe insulă”.

Trebuie să fii dispus să renunți la zona sigură pentru a accesa pe deplin măreția. Să presupunem că câștigați 3.300 de ron pe lună dintr-o muncă care nu vă place să o faceți. Vei renunța vreodată la acel loc de muncă pentru a lucra la PASIUNEA ta, care ar aduce doar după câțiva ani de sudoare, doar 33.000.000 de ron pe an? Eu cred că nu.

Mai întâi trebuie să „arzi navele” fără cale de întoarcere. Asigurați-vă că nu mai este există cale de părăsire a locului înspre care vă îndreptați. 

21. Marea realizare se naște de obicei dintr-o mare jertfă și nu este niciodată rezultatul egoismului.

Oamenii cred că oamenii de succes și mari sunt egoiști și conduși de ego. Cu toate acestea, dacă vorbești vreodată cu vreunul dintre cei mari, vei realiza că banii nu au fost niciodată scopul lor. Scopul lor era măreția și un vis pe care îl văzuseră la un moment dat în viața lor. Și a fost nevoie de jertfe extraordinare pentru a ajunge acolo unde sunt astăzi.

Michael Phelps a practicat cinci ani non-stop, fără să-și ia nici măcar o singură zi liberă , până când a fost numit cel mai mare înotător din toate timpurile. Potrivit acestuia, pentru o zi liberă, este nevoie de două zile pentru a reveni la același nivel de abilitate și astfel el a continuat fără pauză.

222 HORUS

Citește și alte articole interesante AICI: