Herman Melville 33 mason

Herman Melville a fost unul dintre cei mai mari scriitori și poeți americani din perioada Renașterii americane. Cunoscut cel mai bine pentru romanele sale de aventuri pe mare, Melville este autorul lui Moby-Dick.

În școală, Melville a studiat literatură clasică și a început să scrie poezii, eseuri și povestiri scurte. După ce și-a terminat studiile, a lucrat că profesor și în calitate de funcționar pentru a-și îndeplini sarcinile, dar ambele slujbe nu i-au adus împlinirea dorită. El a semnat ca și băiat de cabină și a început să lucreze ca membru al unui echipaj pe o navă comercială – așa a început aventura!

La a doua călătorie maritimă, după ce a ajuns în Insulele Marquesas din Polinezia, Melville împreună cu unul dintre colegii săi din echipaj au părăsit nava de vânătoare de balene și au fost imediat capturați de canibalii locali. Da, aceasta este o adevărată aventură de viață, nu doar o poveste spusă înainte de culcare. Melville a reușit să scape din acel trib după patru luni la bordul unui alt vas de vânătoare de balene.

Același echipaj care l-a salvat, l-a aruncat în temniță, după ce Melville s-a răzvrătit împotriva superiorilor săi. A reușit să se întoarcă acasă după mai bine de trei ani pe mare.

În mod clar, aventurile lui Melville pe mare au influențat enorm cariera sa de scriitor și romancier. În timp ce majoritatea scrierilor sale nu au avut un succes comercial atunci, în prezent, Moby-Dick este considerată o lucrare de mare geniu.

Iată cele 12 citate frumoase ale lui Herman Melville despre existența umană:

Nu putem trăi numai pentru noi înșine. O mie de fibre ne conectează cu semenii noștri; iar printre acele fibre, ca fire simpatice, acțiunile noastre sunt cauze și ne revin ca efecte.

Încerc toate lucrurile, realizez ce pot.

Este mai bine să eșuezi în originalitate decât să reușești în imitație.

Un zâmbet este vehiculul ales pentru toate ambiguitățile.

Căci nu există nebunia fiarei pământului, care nu este depășită fără încetare de nebunia oamenilor.

Un om crede că prin înțelegerea cuvintelor grele el înțelege in același timp și lucrurile grele.

Cine în curcubeu poate desena linia unde se termină nuanța violetă și începe să apară nuanța portocalie? În mod distinct, vedem diferența dintre culori, dar de unde întră exact într-o singură întâlnire în celălalt? Deci, la fel și cu sănătatea și nebunia.

Da, așa cum știe toată lumea, meditația și apa sunt legate pentru totdeauna.

Forța reală nu afectează niciodată frumusețea sau armonia, dar adesea o dăruiește, iar în tot ceea ce este impresionant, puterea are mult de-a face cu magia.

Cu adevărat ca să vă bucurați de căldura corporală, o mică parte din voi trebuie să fie rece, căci în această lume nu există nici o calitate care să nu fie ceea ce este doar prin contrast. Nimic nu există în sine.

Nu am nicio obiecție față de religia unei persoane, atâta timp cât acea persoană nu ucide sau insultă o altă persoană, pentru că cealaltă persoană nu crede în religia să.

Sunt un om care, din tinerețea sa, a fost plin de  convingerea profundă că cel mai simplu mod de viață este și cel mai bun.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here