Nu subestima puterea acestor cuvinte: pentru că te vor ajuta să treci mai ușor prin toate dificultățile vieții de cuplu. Banala frază “Ai nevoie de ajutor” sau „Hai, să uităm“ – înseamnă de fapt, un singur lucru: „Te iubesc.“

1.”Sunt atât de fericit că m-am căsătorit cu tine!”

Toţi avem nevoie să auzim, iar şi iar, că suntem iubiți. “Când auzim de la partenerul nostru că e fericit să fie cu noi, aceasta este ca o confirmare a jurământului său din nou. Aceasta este o dovadă că suntem iubiți, chiar mai mult decât la început”, – spune Pepper Schwartz, profesor de sociologie şi sexolog.

2.”Să te ajut?”

Ce cuvinte utile! Repetați-le cât mai des. Cei care au trăit împreună mai mult de 50 de ani, spun că trebuie de evitat tentația de a rezolva problemele partenerului. Aceasta nu aduce mulțumire. Uneori partenerul are nevoie doar să fie ascultat şi să-i fie acordată atenția necesară.

3.”Te doresc”

Să rămâi atractiv sexuală pentru partenerul tău, în ciuda schimbărilor fizice, este un lucru extrem de important pentru femeie. Asta te face să te simți “vie”.

4.”Cum crezi?”

Această frază simplă are o mare putere. Mai ales atunci când se discută despre subiecte importante sau sensibile. Amintește-ţi de ea mai des. E ca o invitație la un dialog calm.

5.Ce aş fi făcut fără tine?”

Când te simți trist sau te gândești nu la cele mai plăcute lucruri, ai dori să auzi astfel de cuvinte de la partenerul tău – aceasta este una dintre cele mai mari daruri pe care ţi le poate oferi viață împreună.

6. “Iartă-mă, te rog”

Iartă-mă a devenit un cuvânt foarte rar. Căsătoria e o uniune a doi oameni imperfecți, care ştiu că sunt imperfecţi şi recunosc dreptul fiecăruia la greșeală. Toţi facem greșeli.

Când partenerul tău vrea să-ţi povestească despre un eveniment important pentru el, nu-l întrerupe, nu-l încărca cu problemele curente, ascultă-l. Fiecare din noi iubeşte când e ascultat cu atenţie.

8.”Eşti atât de frumoasă!”

Niciodată  nu te saturi să auzi aceste cuvinte. Chiar dacă aţi trăit o viaţă împreună şi ştiţi aproape totul unul despre celălalt – lăsați această frază să fie de fiecare dată o nouă mică descoperire.

9.”Nu am avut dreptate. Tu eşti corectă”

Aceasta este una dintre cele mai bune, sublime și nobile fraze care poate fi auzită de la un bărbat. Acesta este capabilă să rezolve aproape orice conflict.

10.”Îmi placi aşa cum eşti”

Doar atunci când îţi accepţi partenerul aşa cum e, el se simte liber şi înflorește.

11.”Hai să uităm. Eu demult te-am iertat”

A uita nu înseamnă că nu ţii minte nimic. Aceasta semnifică, că nu ai necesitatea să-ţi aduci aminte despre ceva, iar şi iar. Răspunde-ţi la întrebarea – de ce? Sursa:relații.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here