Începutul unei relații noi – este considerat un moment poetic. Suntem în așteptarea romantismului, ne copleșesc endorfinele, inima bate mai repede și totul strălucește în culori frumoase.

Însă, sub influența hormonilor facem cele mai multe greșeli. Și este foarte important să le evităm, pentru a nu suferi pe viitor.

10 cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii la începutul unei relații.

1. Iși inventează o nouă personalitate.

La început, idealizăm partenerul și vrem să-i arătăm doar părțile noastre bune. O astfel de dorință este firească, însă nu ar trebui să exagerezi și să devii o persoană complet diferită. Este important ca partenerul tău să te vadă reală, așa cum ești. Să joci rolul altei persoane pentru o lungă perioadă de timp este foarte dificil și îți consumă energia, deci este mai bine să fii tu însăți încă de la început.

2. Nu delimitează granițele personale

La începutul unei relații, este foarte important să-ți conturezi granițele și să spui clar ce este inacceptabil pentru tine. În caz contrar, din cauza dorinței de a-i face pe plac potențialului partener și de a nu-l speria, s-ar putea să te confrunți cu glume nepotrivite în direcția ta, șosete murdare aruncate peste tot, apeluri după miezul nopții sau solicitări să nu mai comunici cu prietenii-bărbați.

3. Nu acordă atenție semnalelor importante

Cea mai periculoasă greșeală la începutul unei relații este să nu vezi problemele din comportamentul partenerului. Dacă omul este crud cu animalele, în viitor va fi crud cu tine sau cu copilul tău, dacă este nepoliticos cu chelnerul, va fi nepoliticos și cu tine, dacă este zgârcit, îți va reproșa orice cheltuială. Pentru a evita consecințele neplăcute ale îndrăgostirii imprudente, merită să rupi relația imediat după apariția unui astfel de semnal. O despărțire rapidă la început este mult mai bună decât o despărțire dureroasă după câțiva ani de căsătorie.

4. Neglijează relația cu rudele și prietenii

Potrivit psihologilor, unul dintre simptomele fiziologice ale îndrăgostirii este scăderea nivelului de serotonină din creier, ceea ce duce la o afecțiune similară cu tulburarea deficitului de atenție și hiperactivității, atunci când gândurile se întorc în mod constant la obiectul atașamentului. Un astfel de comportament contribuie la răcirea relațiilor cu rudele și prietenii.

5. Sufocă partenerul cu gelozie

Gelozia este un indicator al problemelor de încredere și îndoială de sine. Gelozia nefondată a unui partener duce întotdeauna la consecințe negative: certuri, ostilitate și închidere în sine. Dar dacă ești sigur(ă) că gelozia ta este întemeiată, atunci întreabă-te dacă merită să continui o relație cu cineva care este infidel aproape din prima zi?

6. Grăbesc lucrurile

Unii oameni, în special cei care au puțină experiență în relații sau le este frică că vor rămâne singuri la bătrânețe, se grăbesc în relații. O săptămână pentru întâlniri, una pentru a face cunoștință cu prietenii și rudele, una pentru a se muta împreună și altă săptămână pentru planificarea nunții. Sună absurd? Cu toate acestea, unii escaladează relația cu această viteză. Fiecare om are nevoie de timp pentru a-l cunoaște pe celălalt. Grăbind lucrurile, doar vei speria partenerul încă de la început.

7. Dependența de partener

Nevoia de a-ți vedea, auzi și atinge iubitul în mod regulat este normală la început, dar merită să-ți controlezi nivelul atenției cu care îți înconjori partenerul. Mesajele constante, întâlnirile zilnice și atenția sporită din partea ta, poate sufoca partenerul.

8. Dorința de a reeduca partenerul

Oamenii nu se schimbă. Deci, dacă nu-ți place obiceiul că doarme până la prânz în weekend, că urmărește blockbuster-uri în loc de arthouse sau că discută știri politice cu fiecare cunoscut, atunci fie accepți, fie nu. Reeducarea unui adult este o activitate inutilă.

9. Ignorarea nepotrivirii în valorile de bază.

Atunci când unul iubește carnea, iar celălalt peștele, este irelevant și puteți găsi o modalitate de a trece peste diferențe. Dar dacă nu coincideți în valorile esențiale, atunci problema este mult mai gravă. Dacă la începutul relației unul vrea să creeze o familie numeroasă, iar celălalt nu-și dorește copii, merită să vă gândiți la probabilitatea unui viitor comun. În cele din urmă, cineva va fi nefericit.

10. Stereotipurile din filme.

În comediile romantice, doi oameni ideali intră într-o relație ideală. Și chiar dacă au defecte, sunt mai degrabă drăguțe decât respingătoare. Viața reală este departe de filme și dacă vă comparați relația cu versiunea de pe ecran, atunci prima va pierde întotdeauna.

Deci, aruncați ideile comediilor romantice despre relații și viața voastră va fi mult mai ușoară. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here