Alte articole interesante puteti gasi aici

– totul despre psihologia relatiilor
Vezi si alte articole pe pagina nostra de facebook:

– Ghimbir beneficii
Principiile active din rădăcina de ghimbir au proprietăţi antiemetice, antivertiginoase, carminative, stimulează secreţia de salivă şi sucuri digestive. Ghimbirul are şi efect de calmare a tusei, efect antialgic, sedativ şi antipiretic, prin stimularea transpiraţiei. Aplicarea locală are efect revulsiv, cu creşterea circulaţiei periferice.
Dacă îți place conținutul, avem nevoie de ajutorul tău. Fiecare Like, Comentariu și Abonare la canal, ne motivează să muncim mai departe.

Îmbunătăţeşte digestia
Prin stimularea pancreasului, ghimbirul creşte producţia de enzime digestive,care au rolul de a îmbunăţi digestia şi de a inhiba efectele secundare legate de proasta absorţie a alimentelor. De asemenea,ghimbirul reduce inflamaţiile intestinale,combate constipaţia,diareea şi previne depozitarea colesterolului rău în ficat.
Reduce durerile
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice şi antiinflamatorii, motiv pentru care este un bun remediu natural împotriva artritei,osteoartritei şi a durerilor dentare. De asemena, ghimbirul este considerat a fi mai bun chiar şi decât aspirina, din două motive:poate fi adiministrat în doze mai mici şi nu are efecte secundare.
Combate stările de greaţă şi vomă
Este dovedit faptul că persoanele care consumă pudră de ghimbir îşi reduc semnificativ riscul de a avea stări de greaţă sau vomă, indiferent de natura lor. În cazul în care simptomele apar din cauza unei alimentaţii nefaste, se recomandă consumul de ghimbir imediat.
Arde caloriile
Deşi gustul ceaiului de ghimbir nu este unul tocmai plăcut, consumul regulat contribuie la arderea grăsimilor. Însă, este de la sine înţeles că pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de puţin efort, şi anume trebuie să se renunţe la alimentele bogate în calorii şi să se opteze pentru un program de exerciţii fizice.
Tratează răceala
Ghimbirul ajută la vindecarea organismului prin inducerea transpiratiei si intarirea sistemului imunitar. De asemenea te va ajuta daca te confrunti cu episoade recurente de tuse expectoranta sau cu alte afectiuni ale cailor respiratorii (este recomandat chiar si pacientilor care sufera de astm).
Scade tensiunea arterială
Ghimbirul este un vasodilatator puternic: acesta scade tensiunea si faciliteaza circulatia sangvina, impiedicand formarea cheagurilor de sange.
Dar tu câte cești de ceai cu ghimbir beai zilnic?
Dacă îți place conținutul, avem nevoie de ajutorul tău. Fiecare Like, Comentariu și Abonare la canal, ne motivează să muncim mai departe.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here