Alte articole interesante puteti gasi aici

Cât de des faci duș? Probabil, ca și majoritatea, vei zice că în fiecare zi. Zece minute seara și uneori și 10 minute dimineața sunt un obicei nu tocmai bun. Desigur, trebuie să avem grijă de igiena corpului nostru, însă pentru asta nu trebuie să facem duș în fiecare zi și iată de ce.
Pentru început, uite câteva cifre: în timpul unui duș, se folosesc 6 litri de apă, dacă faci baie în cadă – în jur de 200 de litri. O familie din 4 membri care se spală în fiecare zi va utiliza circa 25 de mii de litri pe an, dacă e să adunăm banii de pe facturile la apă și energie electrică vom obține o sumă frumușică.
Unii vor spune că aceste cheltuieli sunt inevitabile și că este absolut necesar să ne spălăm în fiecare zi. Dermatologii sunt însă de altă părere. Aceștia spun că în special copiii, nu trebuie spălați zilnic întrucât acest lucru reduce capacitatea pielii de a lupta cu bacteriile. Medicii sunt de părere că interacțiunea precoce cu murdăria face pielea mai puțin vulnerabilă la infecții, astfel poate fi prevenită și dezvoltarea dermatitei.
Un alt motiv ca să renunți la dușul zilnic sunt săpunurile, gelurile de duș sau alte produse de igienă pe care le folosești. Medicii sunt convinși că utilizarea frecventă a acestora duce la distrugerea grăsimii naturale a pielii și a bacteriilor benefice pentru suprafața corpului.
Așa se întâmplă și din cauza utilizării frecvente a șamponului, acesta distruge uleiurile naturale ale scalpului cu rol protectiv și usucă pielea, fapt care duce la apariția mătreții.
Tu ce crezi, cine profită pe seama spălatului nostru zilnic?
Bineînțeles că producătorii de produse de igienă. De fapt, igieniștii recomandă să facem duș fără săpun, acesta este obligatoriu doar în cazul mâinilor sau pentru zonele în care transpirăm mai mult. În rest, apa curată se descurcă de minune.
Frecvența spălărilor este direct proporțională cu modul de viață. Cu cât mai multă activitate fizică practicăm cu atât mai des trebuie să ne spălăm. În general este normal să facem duș cu apă caldă de câteva ori pe săptămână, cu condiția că ne spălăm mai des axilele și zona intimă. Și până la urmă, igiena personală este personală.
Dar tu ce crezi despre asta? Cât de des trebuie să facem duș? Scrie în comentarii și dă-ne un like. Toate bune. Pa,pa.

Facebook Comments

32 COMENTARII

 1. Nu va mai spalati , stati imputiti spalativa o dara pe an si atunci doar cand ploua 🤣😂😷a si purtati masti pentru putoare .

 2. Intr-un fel este o logica ce se spune in video,(nu spun sa nu ne mai spalam),ci doar de a reduce shampoonul si toate chimicalele cu care ne spalam

 3. Eu stau la tara, iar vara iau de la fântâna apa in galetuse de 5 litri si le pun la soare!Mă spal cu săpun de casa fiindca săpunul îmi usuca extrem de mult pielea!
  Si mă spăl doar dimineața la dus, fără gel de dus, iar seara, înainte de culcare folosesc săpun, dar cum am zis, de casa!
  După mine, dacă stai la tara e ok să te speli zilnic, dar dacă ești de la oraș mi-aș face un astfel de program:
  Luni:dus
  Marti-pauza
  Miercuri:dus+spălarea părului
  Joi-pauza
  Vineri:dus
  Sâmbătă:dus+spălarea părului
  Duminica:dus în zona axilei si in zona intima
  Cred ca e mai mult decât SUFICIENT
  Mulțumesc pentru sfaturi!O zi buna!!❤❤❤❤🙊❤❤❤❤

 4. Unii urmeaza sfaturile astea cretine si cand te urci in autobuz sau in metroul de Pipera te inverzesti la fata. De la miasme…

 5. E foarte corect. Dar nu respecta tt lumea aceste reguli.
  Iti doresc succes in continuare. E f int. emis. ta👌👍👍👍👍😘😘😘😘💐

 6. Sunt mic mestsugar lucrez zilnic cu praf, sudura,rugins, microbi , instalati sanitare, zootecnie de uz casnic .De cte Ori fac bae.

 7. Vara da. E o placere și de doua ori pe zi. Depinde ce lucrează fiecare. Însă, când e frig, chiar de e cald în casa, ce rost are zilnic? Doar de placere nu și de nevoie. Depinde și de pielea fiecăruia. De sănătatea personala.

 8. Incredibil: cum adica sa nu faci dus in fiecare ziua?!?
  Dai drumul la apa, te uzi, opresti apa cat te speli cu sapun, sau gel de dus , dai drumul la apa si te clatesti!
  Exista lotiuni de corp care iti hidrateaza pielea, pentru buzunarul oricui!
  FACETI DUS IN FIECARE ZI!

 9. E vorba doar de anumite samphoane dar nu toate an rest poti sa faci dus si de zece orii pe zi nu are nimic logic ca nu

 10. eu dacă nu ma spăl o zi, nu ma simt incomod… îmi place canalul vostru! ascult toate sfaturile! dar pe asta il dau la o parte…

  • Eu ma spal o data la o luna sau

   Cel mai mult nespalata stau de la inceputul carantinei si voi sta pana in septembrie:))) ma aimt bine camd miros sa zic…….si de obicei ma spal 2 min fara sapun in apa nu am deodorant am sapun doar pt maini …..acm imi miros subratul miroase excelent …..cele mai bune sfaturi ❤✌

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here